Adrian Năstase ar putea fi (re)ales în funcții publice

Adrian Năstase ar putea fi (re)ales în funcții publice
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Fostul premier PSD Adrian Năstase, condamnat în două dosare de corupție, a fost reabilitat de Înalta Curte de Casație și Justiție, ceea ce înseamnă că ar urma să scape de mai multe interdicţii impuse după ce a fost eliberat condiţionat din închisoare, în august 2014. Printre acestea, se numără dreptul de a alege și de a fi ales în funcții publice.

Decizia luată marți de instanța supremă nu este definitivă, putând fi contestată. Conform articolului 169 din Codul Penal, prin reabilitare, în cazul unei persoane condamnate, încetează decăderile, interdicţiile şi incapacităţile care rezultă din sentinţa prin care a fost condamnat.

Fostul premier social-democrat are două condamnări la activ - una în dosarul "Trofeul Calităţii" şi cealaltă în dosarul "Zambaccian". Adrian Năstase a fost condamnat la patru ani și șase luni de închisoare, după contopirea pedepselor din cele două dosare și a stat în închisoare din 26 iunie 2012 până în august 2014, când a fost eliberat condiţionat. După această eliberare, instanţele i-au impus lui Adrian Năstase o serie de interdicţii, printre care şi dreptul de a candida la o funcţie publică.

Citit 863 ori Ultima modificare Marți, 07 Decembrie 2021 17:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.