USR cere explicații de la ministrul Cercetării

USR cere explicații de la ministrul Cercetării
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Ionuţ Moşteanu, a anunţat că în Biroul permanent va fi solicitată prezenţa ministrului Cercetării, Florin Roman, la dezbaterea "Ora Guvernului", în contextul discuţiilor din spaţiul public referitoare la un presupus plagiat. "Vom depune o hârtie în acest sens, care va fi pe agenda Biroului permanent de astăzi, pentru a-l chema lunea viitoare pe domnul Florin Roman, să explice dânsul cum poate fi condusă digitalizarea şi cercetarea României de către un ministru cu probleme de etică şi integritate academică. Ştim cu toţii discuţia din spaţiul public despre plagiatul domnului Roman", a arătat el, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

Ionuț Moşteanu, care este şi lider al deputaţilor USR, a opinat că premierul Nicolae Ciucă ar fi trebuit să îl demită pe Florin Roman, iar preşedintele Klaus Iohannis să îşi exprime punctul de vedere în legătură cu numirea acestuia.

Pe 9 decembrie, Florin Roman susţinea că acuzaţia de plagiat la adresa sa e nefondată, dar că orice ar spune pe acest subiect ar fi irelevant pentru cei care şi-au propus să-i găsească "nod în papură".

Citit 436 ori Ultima modificare Luni, 13 Decembrie 2021 19:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.