Bugetul de stat ar putea fi adoptat în luna ianuarie

Bugetul de stat ar putea fi adoptat în luna ianuarie
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat luni că există posibilitatea ca bugetul de stat să fie adoptat la finalul lunii ianuarie 2022, într-o sesiune extraordinară a Parlamentului, în caz că nu va fi gata la 24 decembrie. El a mai spus că Guvernul României și-a asumat pentru anul viitor o țintă a deficitului bugetar de 6,2% din PIB, cu referire la Procedura de Deficit Excesiv.

Întrebat de reporteri, la sediul PSD, dacă bugetul de stat va fi adoptat în acest an, Marcel Ciolacu a spus că "ministrul Finanțelor a strâns toate solicitările de la ministere și discutăm în ședința coaliției de azi, vor fi ședințe și în zilele următoare și sperăm să finalizăm până pe 24 decembrie. Avem două variante pentru buget - ori până la 24 decembrie, ori la finalul lunii ianuarie, în sesiune extraordinară". În legătură cu ținta de deficit asumată în programul de guvernare, de 5,84% din PIB, Ciolacu a spus că "eu nu mi-am asumat 5,84% din PIB. Eu știu că Guvernul României, indiferent care a fost, și-a asumat pentru anul viitor un deficit de 6,2% din PIB, nu 5,84%. Indiferent cine se schimbă la guvernare, ar trebui să ne asumăm".

La rândul său, liderul PNL, Florin Cîţu, a declarat că pe liberali îi interesează să nu fie depăşiţi indicatorii macro agreaţi. "Detaliile, aşa cum o să fie construit bugetul, depind de ministrul Finanţelor, de premier. Pe noi ne interesează să fie finanţate proiectele, care au fost deja începute, ca PNRR să fie susţinut", a declarat Florin Cîţu, potrivit news.ro. El a mai spus că Parlamentul poate lucra şi după Crăciun, dacă este necesar, pentru a avea bugetul adoptat și nu a exclus o sesiune extraordinară a Legislativului în luna ianuarie pe această temă.

Citit 471 ori Ultima modificare Luni, 13 Decembrie 2021 20:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.