Protest cu vandalisme împotriva certificatului COVID

Protest cu vandalisme împotriva certificatului COVID
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Circa 2.000 de oameni au protestat marți în fața Parlamentului, atât la Camera Deputaților, cât și la Senat, față de introducerea certificatului COVID, manifestația fiind organizată de AUR. Manifestanții s-au împărțit în grupuri și au înconjurat clădirea Parlamentului, s-au urcat pe garduri, iar câteva sute au reușit să intre în curtea Senatului, unde accesul publicului nu este permis. După ora 13,00, liderul AUR, George Simion, a anunțat că protestul de la Parlament s-a terminat, iar manifestanții se mută la Guvern și la Cotroceni.

"Este regretabil să vedem astfel de manifestări, la peste 30 de ani de la Revoluție", a declarat ministrul de Interne Lucian Bode, adăugând că a existat un moment când a fost introdus un grup de 50 de protestatari în curtea Parlamentului. "În permanență le-am transmis forțelor de ordine să fie calme și să nu utilizeze sub nicio formă forța și violența. (...) Unii protestatari s-au dedat la distrugeri, sunt câteva mașini distruse de aceștia. Avem înregistrări și am legitimat o serie de persoane în legătură cu posibile tulburări ale ordinii publice, urmează să le identificăm, să le chemăm la audieri și să le tragem la răspundere", a mai susținut Lucian Bode.

Pe de altă parte, USR cere demisia ministrului de Interne pentru modul în care forțele de ordine au fost surprinse astăzi de protestul organizat de AUR. USR susține că protestatarii au reușit să sară gardurile și să vandalizeze mașini, fără ca jandarmii să intervină, iar doi ambasadori au rămas astăzi blocați în Parlament. În plus, miniștrii nu au mai venit în Parlament la audierile pe buget și vor fi audiați prin sistem video, potrivit informațiilor G4.Media.

Citit 986 ori Ultima modificare Marți, 21 Decembrie 2021 16:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.