Gabriel Liiceanu, despre eșecul „României Educate”

Gabriel Liiceanu, despre eșecul „României Educate”
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Scriitorul Gabriel Liiceanu consideră că Proiectul ”România Educată” nu reprezintă doar un eşec, ci este ceva ”mult mai dramatic” de atât, menţionând că preşedintele Klaus Iohannis nu poate spune un singur lucru făcut în orizontul acestui proiect.

Gabriel Liiceanu a explicat acestea duminică, la Prima TV. “E ceva mult mai dramatic, de fapt, decât un eşec, pentru că, în clipa în care, dacă ideea a fost a lui, a candidatului la funcţie de atunci sau i-a fost sugerată, a fost de departe o săgeată înfiptă la ţintă. România nu îşi putea reveni din ceea ce trăia după '90 decât dacă populaţia îşi schimba încet, încet mentalul colectiv (…) şi totul pornind de aici, de la o Românie educată s-ar fi schimbat. Nu poţi să te apuci să faci căi ferate, şcoli, spitale cu oameni care nu ştiu să gândească şi nu au calificările cu pricina. Totul trebuie luat de acolo, de la bază, aşa cum a făcut Spiru Haret, care s-a gândit cum poate educa ţara pornind de jos, de la sate”, a povestit Liiceanu.

El a precizat că ”România Educată” a produs “câteva cufere de hârtii”, dar nicio literă din proiect nu a trecut în realitate. “(…) Grav este că lucrurile astea, corupţia, diplomele furate, doctoratele furate la vârf, faptul că 60% din parlamentari, potrivit cărţii <<Nu tot ei>>, a lui Valeriu Nicolae, sunt impostori şi 75% sunt şantajabili, toate astea fac parte din contraselecţia valorilor”, a explicat Gabriel Liiceanu.

Scriitorul a declarat că ministrul Educaţiei implicat în proiect, Sorin Cîmpeanu, se evidenţiase prin gesturi contrare acestuia și consideră că cel mai grav lucru este că acest proiect care nu a fost pus pe picioare niciodată ne ia perspectiva istorică.

Citit 650 ori Ultima modificare Duminică, 26 Decembrie 2021 20:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.