Se cere introducerea ministrului Agriculturii în CSAT

Se cere introducerea ministrului Agriculturii în CSAT
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Fermierii solicită public tuturor partidelor parlamentare un acord politic pentru modificarea de urgenţă a Legii nr. 415 din 27 iunie 2002, privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), mai precis introducerea ministrului Agriculturii în componenţa CSAT, potrivit unui comunicat remis duminică de Asociaţia ”Forţa Fermierilor”.

În acest moment, conform legii, din CSAT fac parte: Preşedintele României, Primul-ministru al Guvernului României, precum şi ministrul Apărării Naţionale, ministrul de Interne, ministrul Afacerilor Externe, ministrul Justiţiei, ministrul Industriei şi Resurselor, ministrul Finanţelor Publice, directorul Serviciului Român de Informaţii, directorul Serviciului de Informaţii Externe, şeful Statului Major General şi consilierul prezidenţial pentru securitate naţională.

"Nu putem discuta de o securitate alimentară eficientă pentru fiecare cetăţean român fără a avea producători agroalimentari stabili financiar, care să îşi poată desfăşura activitatea în cele mai bune condiţii, fără a trăi în permanenţă cu gândul că mâine vor trebuie să pună lacăt pe poarta fermei. Apărarea Ţării înseamnă şi Apărarea Fermierilor. În aceste momente, când se joacă soarta sectorului agroalimentar românesc pentru următoarele decenii, considerăm că prezenţa ministrului Agriculturii în CSAT este necesară. Indiferent de numele acestuia şi de partidul din care face parte sau care îl susţine...Ar fi o dovadă arătată fermierilor că succesul agriculturii naţionale este o prioritate reală pentru clasa politică românească şi nu doar o lozincă electorală", a spus Vlad Macovei, preşedintele Asociaţiei ”Forţa Fermierilor”, citat în comunicat. Asociaţia adresează rugămintea publică Preşedintelui României, Klaus Iohannis, să sprijine acest demers. 

Asociaţia ”Forţa Fermierilor” este o organizaţie profesională legal constituită şi care reprezintă interesele tuturor categoriilor de producători agroalimentari din România, indiferent de mărime, sector sau regiune. AFF se luptă pentru drepturile şi interesele legitime a 20.000 de membri înscrişi direct sau care fac parte din organizaţii afiliate la Asociaţia ”Forţa Fermierilor”. AFF acordă gratuit membrilor consultanţă juridică şi pentru accesarea fondurilor europene, precum şi suport mediatic şi de petiţionare pentru toate problemele sesizate de către membri. AFF este partener de dialog instituțional al autorităţilor publice centrale şi locale, pentru atingerea obiectivului membrilor noştri de a pune agricultura în ofensivă.

Citit 571 ori Ultima modificare Duminică, 20 Martie 2022 22:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.