Mesajul premierului, la 200 de ani de la înființarea Poliției Române

Mesajul premierului, la 200 de ani de la înființarea Poliției Române
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Premierul Nicolae Ciucă a participat, vineri, la evenimentul organizat cu prilejul Zilei Poliţiei Române la Cercul Militar Naţional și a transmis un cald salut cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la înfiinţarea acesteia, structură de bază a statului român. "Cei care aleg să urmeze o carieră în structurile Poliţiei Române îşi asumă o responsabilitate pentru care este nevoie de mult curaj, implicare, profesionalism, onoare, corectitudine, omenie şi spirit de sacrificiu. Este un cumul de valori creştine după care ar trebui să ne ghidăm cu toţii şi, nu întâmplător, Ziua Poliţiei Române este asociată uneia dintre cele mai importante sărbători ale calendarului creştin, Buna Vestire", a afirmat Nicolae Ciucă, la evenimentul de celebrare a Zilei Poliţiei Române.

El a mai spus că "în profesia de poliţist, apărarea legii nu reprezintă doar un obiectiv al instituţiei pe care dumneavoastră o reprezentaţi, ci şi o datorie pe care aţi demonstrat în nenumărate situaţii că sunteţi pregătiţi să o îndepliniţi în mod exemplar". Acesta a adăugat că programul de guvernare pune cetăţeanul în centrul preocupărilor, iar această abordare trebuie să se regăsească în toate domeniile de activitate.

"Siguranţa cetăţeanului este acum, mai mult ca oricând, o temă care, în mod firesc îi preocupă pe oameni. Răspunsul Poliţiei Române la aceste aşteptări trebuie materializat într-un parteneriat cu cetăţenii, bazat pe încredere, onestitate şi profesionalism. Poliţia este şi trebuie să rămână în slujba cetăţenilor! Mai sunt încă multe lucruri de îmbunătăţit. Mă refer la disfuncţionalităţi legate de logistică, infrastructură şi chiar de personal, pentru care căutăm cele mai bune soluţii. Şi vă asigur că toate aceste aspecte se găsesc pe masa de lucru a Guvernului şi îndeosebi pe masa de lucru a Ministerului Afacerilor Interne", a mai explicat şeful Guvernului.

El a vorbit şi despre provocările actuale care sunt foarte complexe. "Problemele economice, criza energetică şi situaţia sanitară încă dificilă sunt acum şi mai complicate din cauza agresiunii militare ruse în Ucraina. Un astfel de context, din păcate, presupune riscuri noi de infracţionalitate, dar şi situaţii care au nevoie să fie gestionate cu sprijin din partea Poliţiei, pe fondul fluxurilor mari de refugiaţi - aşa cum, şi în perioada de pandemie, poliţiştii au fost mereu la datorie, alături de medici şi alte categorii profesionale, în prima linie a luptei anti-COVID-19", a mai declarat Nicolae Ciucă.

Cum au sărbătorit polițiștii gălățeni de ziua lor, detalii

Citit 697 ori Ultima modificare Vineri, 25 Martie 2022 17:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.