Peste 10 milioane de români nu au competențe digitale de bază, deși aproximativ 13 milioane folosesc internetul. În plus, 91% dintre persoanele din mediul rural nu folosesc servicii de e-guvernare sau administrație locală online, iar 81,5% din populație nu a folosit internet banking. Sunt câteva dintre datele care compun peisajul digitalizării din România, sintetizat în Harta excluziunii și incluziunii digitale, realizată de Fundația EOS și analizată de Economedia.ro.
În anul 2021, 80,8% dintre gospodăriile din România au avut acces la reţeaua de internet de acasă, în creștere față de 2020 cu 2,6 puncte procentuale, 60,2% dintre acestea concentrându-se în mediul urban, potrivit unui raport al INS privind accesul populației la tehnologii IT&C. Ponderea persoanelor cu vârste cuprinse între 16-74 ani care folosesc sau au folosit vreodată internetul a crescut cu 2,7 puncte procentuale, numărul acestora ajungând la aproximativ 13 milioane de persoane. Din acest total, doar 16,7% au interacţionat cu autorităţile sau serviciile publice în scop personal. În schimb, comerţul electronic a început să ia amploare tot mai mare în ultima perioadă, mai arată raportul.
Românii folosesc internetul fără competențe digitale de bază Scris de George Marinescu


George Marinescu
Articole recente - George Marinescu
Investiții cu bani europeni la Berești APIA a efectuat plăți de susținere în zootehnia gălăţeană Digitalizare a serviciilor consulare ale României Aproape două miliarde de euro din PNRR, accesate pentru dezvoltarea localităților Asigurarea necesarului de gaze al României, în grafic
Mai multe din această categorie: