Schimbări majore în sistemul de educație

Schimbări majore în sistemul de educație
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Se renunță la mediile semestriale și obligativitatea tezelor, iar profesorii vor avea mult mai multă autonomie la evaluare pe parcursul anului, a anunțat luni ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Aceste măsuri fac parte dintr-un pachet de schimbări mai mari în sistemul de educație din România, potrivit G4Media.ro.

Ministrul Educației a explicat faptul că, pe parcursul anului, elevii vor fi evaluați mai des de profesori, astfel că o materie care este învățată de elevi două ore pe săptămână va avea nevoie de cinci note. "E în curs de finalizare întâlnirea comisiei pentru dialog social dintre minister și toți partenerii, pentru definitivarea regulamentului de organizare și funcționare în educația preuniversitară, ca mâine să avem un ordin de ministru spre publicare în Monitorul Oficial", a anunțat ministrul.

Cîmpeanu a făcut precizări și cu privire la primele teste date de elevi la matematică, dar și la chestionarele completate de aceștia. "Astăzi, 30 mai (luni - n.r.), începând cu ora 8,00, au fost administrate 15.000 de teste de matematică în cadrul programului de evaluare standardizată pentru clasa a III-a, a V-a și a VI-a. Au fost completate de către copii și 10.000 de chestionare de satisfacție. Între două treimi şi trei sferturi din primii elevi au apreciat pozitiv administrarea acestor teste", a mai declarat ministrul Educației.

De asemenea, acesta a anunțat un program de un miliard de euro pentru reducerea abandonului școlar. "Programul va avea o finanțare de un miliard de euro pentru cinci ani, va fi coordonat de Ministerul Educației și Agriculturii. În total, aceste surse de finanțare vor trebui să genereze un miliard de euro, astfel încât să avem o extindere semnificativă a programului de sprijin pentru reducerea abandonului școlar pentru un număr cât mai mare de elevi. Criteriile vor fi stabilite de Ministerul Educației. Prima rundă din acest program național a realizat deja selecția a peste o mie de școli", a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

Cu privire la vacanțe, ministrul a anunțat următoarele: "În ceea ce privește vacanța mobilă de o săptămână din februarie, inspectoratele județene au decis astfel: sunt 30 de județe care au decis ca vacanța să fie în ultima săptămână, zece județe vor în a treia săptămână, iar București și Suceava au decis să fie în a doua săptămână", a mai precizat Sorin Cîmpeanu.

Citit 842 ori Ultima modificare Luni, 30 Mai 2022 19:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.