Frontierele Republicii Moldova trebuie securizate

Frontierele Republicii Moldova trebuie securizate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, aflat într-o vizită la Chişinău, a declarat, luni, că Republica Moldova nu are nevoie de un ajutor militar, în schimb este nevoie de securizarea frontierelor, iar în această zonă România trebuie să se implice şi mai mult.

"Cred că Republica Moldova nu are nevoie de un ajutor militar. În schimb, este nevoie de securizarea frontierelor, lucru benefic pentru întreaga Europă şi aici cred că este o zonă în care România trebuie să se implice şi mai mult. Ca să fiu mai exact, România este cu adevărat un scut pentru Republica Moldova şi aşa trebuie să rămână", a afirmat Ciolacu, într-o conferinţă de presă, la sediul Parlamentului de la Chişinău.

El a fost întrebat dacă ar trebui actualizat acordul bilateral de cooperare militară dintre România şi Republica Moldova şi dacă România poate să acorde alt ajutor Moldovei decât cel de până acum.

O delegaţie parlamentară condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a început, luni, o vizită oficială de două zile în Republica Moldova, la invitaţia preşedintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu. Pe lângă discuţiile la nivel parlamentar, Ciolacu mai are programate întâlniri cu preşedintele şi cu premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, respectiv, Natalia Gavriliţa.

Citit 532 ori Ultima modificare Luni, 06 Iunie 2022 18:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.