Continuă disputele privind cota unică de impozitare

Continuă disputele privind cota unică de impozitare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, afirmă că nu numai liberalii, dar şi companiile susţin menţinerea cotei unice, pentru că "a adus prosperitate", şi sunt împotriva unor "formule fiscale care inhibă iniţiativa".
"Păstraţi cota unică, a adus prosperitate. Nu introduceţi taxe noi, care ar descuraja noi investiţii. Menţineţi sistemul fiscal predictibil. Nu o spunem doar noi, liberalii, ci şi companiile. Mesajele sunt simple şi vin de la investitorii străini şi de la tot mediul de afaceri. E unanimitate. Scrisoarea lor publică conţine semnăturile aproape tuturor marilor asociaţii de investitori, români şi străini. PNL a sprijinit fără dubii exact aceste măsuri, pentru că ele au funcţionat şi le vom susţine şi mai departe pentru că oferă o perspectivă pozitivă pentru economie. Apreciem susţinerea care vine dinspre marii investitori străini şi români pentru ideile şi măsurile economice promovate constant de PNL", a scris Stroe, vineri, pe Facebook, amintind că locurile de muncă sunt create de companii.
Mediul de afaceri recomandă autorităţilor câteva direcţii pentru măsuri fiscale, printre care menţinerea unei cote unice de impozitare, reducerea reală a evaziunii fiscale, creşterea colectării taxelor, combaterea evaziunii prin acţiuni mai aspre şi reaşezarea sistemului fiscal astfel încât să stimuleze munca.
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, şi-a exprimat în mai multe rânduri opţiunea pentru introducerea impozitului progresiv, afirmând că, de fapt, cota unică nu mai există în România.

Citit 450 ori Ultima modificare Vineri, 24 Iunie 2022 16:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.