Premierul crede că pensiile militare nu sunt pensii speciale

Premierul crede că pensiile militare nu sunt pensii speciale
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi, la Râmnicu Vâlcea, că "pensiile militare sunt pensii de serviciu, nu pensii speciale". Reamintim că, potrivit economedia.ro, Comisia Europeană a cerut oficial României să includă și pensiile militare în reforma sistemului de pensii, care se va baza pe principiul contributivității. Pensiile militarilor, ale polițiștilor și angajaților din serviciile secrete sunt în centrul unei mari controverse, din cauza cuantumului uriaș, deseori mai mare decât veniturile salariale ale militarilor.

"În coaliție am decis ca reglementarea salariilor și a pensiilor să constituie activitatea de analiză în grupurile de lucru ce vor fi înființate la Ministerul Muncii, cu patronate, sindicate, societate civilă. Să avem până la finalul anului îndeplinirea jalonului din PNRR pentru salarii și pensii. Discutăm de echilibrarea și eliminarea inechităților. E o decizie luată în coaliție, a început să prindă contur în guvern", a mai spus Nicolae Ciucă.

Premierul actual este unul dintre beneficiarii de pensie militară, care i-a adus în 2020 venituri de 215.880 de lei, cu mult peste salariile de ministru ce au totalizat în același an 168.613 lei, potrivit celei mai recente declarații de avere consultate de Economedia.

Săptămâna trecută, Ministerul Apărării Naționale și Ministerul de Interne au returnat la Ministerul Muncii propunerea prin care pensiile militare sunt incluse în reforma sistemului de pensii, care se va baza pe contributivitate, după cum solicită Comisia Europeană, arată un document aflat pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de miercuri. Același portal Economedia a scris în exclusivitate că România ar fi obligată să includă și pensiile militare în cadrul pensiilor speciale vizate de reforma legii pensiilor asumate de țara noastră prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Acest jalon din PNRR are termen-limită finalul anului 2022.

Citit 670 ori Ultima modificare Joi, 21 Iulie 2022 16:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.