Ludovic Orban crede că la Finanțe se "ascunde gunoiul sub preș"

Ludovic Orban crede că la Finanțe se "ascunde gunoiul sub preș"
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Preşedintele Partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că deficitul "real" al bugetului de stat este de aproximativ 3%, iar ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, prezintă informaţii "care sunt în contradicţie cu realitatea" privind execuţia bugetară la şase luni.

"Domnul Câciu minte, prezintă nişte informaţii care sunt în contradicţie cu realitatea. Execuţia bugetară prezentată de domnul Câciu ascunde gunoiul sub preş şi nu reflectă realitatea veniturilor, dar, mai ales, realitatea cheltuielilor bugetului de stat. (...) Este evident faptul că deficitul bugetar la şase luni prezentat de Câciu şi anume 1,71% este o minciună sfruntată. Deficitul real al bugetului de stat este, pe baza evaluării făcute de noi, la nivelul deficitului bugetar la primele şase luni, de aproximativ 3%", a susţinut Orban, într-o conferinţă de presă.

El a afirmat că Adrian Câciu şi-a fundamentat "minciunile" pe neevidențierea unor cheltuieli care nu au fost efectuate, deoarece Ministerul de Finanţe nu a alocat banii pentru plăţile respective în cadrul unor cheltuieli obligatorii. Orban a dat ca exemplu compensarea preţurilor plafonate la energia electrică şi gazul natural. Potrivit acestuia, Guvernul înregistrează restanţe estimate la cel puţin două miliarde de lei în ceea ce priveşte rambursarea TVA şi decontarea către angajatori a sumelor cheltuite de aceştia cu concediile medicale. El a menţionat că există cheltuieli amânate şi în materie de decontări ale lucrărilor efectuate pe toate programele de investiţii.

Orban a completat că în privinţa absorbţiei fondurilor europene situaţia este "dezastruoasă".

Citit 504 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Iulie 2022 17:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.