Polițiștii își cer, din nou, drepturile în stradă

Polițiștii își cer, din nou, drepturile în stradă
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual a anunțat luni printr-un comunicat că va organiza marți, 9 august, un protest în stradă la Ministerul Finanțelor.

Polițiștii acuză că drepturile lor „sunt în continuare sfidate grosolan de către actualul Guvern” și că, printr-un proiect legislativ inițiat de Ministerul Muncii în urmă cu câteva zile, „se continuă haosul în sistemul bugetar de salarizare, și așa discreționar și politizat”, se arată în comunicatul FSNPPC emis către G4Media.ro.

Reprezentanții sindicatului afirmă că „nu pot suporta la nesfârșit deciziile preferențiale ale Guvernului”, adăugând că angajații din poliție depun „eforturi mari” și au „nopți nedormite” pentru „salarii înghețate la infim”.

De asemenea, sindicatul mai avertizează că, dacă nu va primi un răspuns cât mai urgent din partea Executivului, va „extinde manifestările la nivel național, recurgând la acțiuni de protest inedite”, pentru că le-a „ajuns până la os”, adăugând că ”sutele de cazuri de polițiști ultragiați sau zecile de cazuri de colegi căzuți la datorie sunt doar niște cifre furnizate de complexitatea muncii de la Statistică, și atât!”.

Citit 573 ori Ultima modificare Luni, 08 August 2022 18:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.