Ploiești, orașul lăsat fără apă caldă

Ploiești, orașul lăsat fără apă caldă
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

A fost din nou protest, sâmbătă după-amiază, la Ploieşti, oraşul rămas de câteva săptămâni fără apă caldă. Peste 100 de persoane au ieşit în stradă să ceară autorităților soluții, mai ales că se apropie sezonul rece. A fost al doilea protest, după cel organizat în luna august, informează Știrile TVR.

Ploieștenii s-au adunat să își strige nemulțumirile în fața Palatului Administrativ din Ploiești, unde își au sediul Consiliul Județean și Prefectura Prahova. De la 1 august, ei nu mai au nicio picătură de apă caldă la robinet și se tem că nu vor avea nici la iarnă.

Firma Termoficare Prahova SA a semnat în luna mai un contract pentru concesionarea serviciului de termoficare. De la 1 august, a sistat furnizarea apei calde, invocând necesitatea unor lucrări de renovare. Ulterior, Consiliul Județean a dispus rezilierea contractului cu firma de termoficare, iar aceasta a contestat anularea. De asemenea, Primăria Ploiești a depus o plângere penală cu privire la contractul semnat de ADI Termo, structură controlată de CJ Prahova, și operator, motivul fiind o clauză trecută în contract fără să fie aprobată de consilierii județeni și consilierii locali ploieșteni, care pune în sarcina municipalității ploieștene plata unui avans de 50 la sută la plata gazului necesar încălzirii apei, relatează ziarulincomod.ro.

Peste 130.000 de persoane, racordate la sistemul centralizat de termoficare, sunt afectate de lipsa apei calde, dar și multe instituții publice, inclusiv spitale.

Citit 479 ori Ultima modificare Duminică, 11 Septembrie 2022 17:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.