Premierul Nicolae Ciucă, vizită oficială în Japonia

Premierul Nicolae Ciucă, vizită oficială în Japonia
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Premierul român, Nicolae-Ionel Ciucă, va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo, pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului prim-ministru nipon Shinzo Abe.

Fostul înalt oficial nipon Shinzo Abe a contribuit decisiv la începerea demersurilor necesare ridicării relațiilor bilaterale dintre România și Japonia la nivelul unui Parteneriat Strategic, în contextul vizitei istorice pe care a efectuat-o la București în 2018, fiind primul premier nipon care a vizitat România.

Nicolae Ciucă va avea o întrevedere cu delegația Ligii parlamentare de prietenie Japonia-România, condusă de Ichiro Aisawa, și va vizita sediul Dietei Japoniei. Totodată, liderul de la Palatul Victoria se va întâlni cu delegația Guvernului Japoniei, condusă de actualul prim-ministru nipon, Fumio Kishida. În plus, șeful Executivului român va avea întrevederi bilaterale cu oficiali din alte state aflați la Tokyo cu prilejul funeraliilor fostului premier Shinzo Abe, între care prim-ministrul Australiei, Anthony Albanese, și premierul sud-coreean, Han Duck-Soo.

Citit 889 ori Ultima modificare Duminică, 25 Septembrie 2022 16:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.