Pericolele țigărilor electronice și ale vapingului

Pericolele țigărilor electronice și ale vapingului
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Leziunile pulmonare întâlnite la utilizatorii de dispozitive electronice şi tutun încălzit sunt similare cu cele de la COVID - dispnee, cu insuficienţă respiratorie, cu tuse, cu scăderea saturaţiei, a declarat, joi, managerul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", Beatrice Mahler, în contextul Zilei Naţionale fără Tutun.

Potrivit managerului, în perioada următoare, folosirea tutunului încălzit şi a dispozitivelor electronice va deveni principala provocare pentru sănătatea plămânului la tineri şi la adolescenţi. 

"Este mesajul pe care cei care comercializează aceste produse vor să îl reţinem (că sunt mai puţin periculoase aceste produse - n.r.), însă dacă ne uităm la datele statistice din 2020 o să vedem că CDC a confirmat 2.807 cazuri de persoane care au avut leziuni pulmonare ca urmare a utilizării acestor ţigări electronice şi a vapingului şi au fost înregistrate 68 de decese", a subliniat medicul pneumolog.

Beatrice Mahler a spus că în prezent datele publicate sunt destul de puţine, însă numărul utilizatorilor de astfel de produse este în continuă creştere, de regulă, persoane tinere.

Citit 764 ori Ultima modificare Joi, 17 Noiembrie 2022 16:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.