Punga ar putea ajunge în prețul pâinii, chiar de la producător

Punga ar putea ajunge în prețul pâinii, chiar de la producător
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Oferta de cozonaci va depăşi 7,5 milioane în acest an, chiar dacă preţurile vor fi mai mari decât anul trecut, iar din această cantitate peste două milioane de bucăţi vor ajunge la export, în special în ţările unde există comunităţi mari de români, susţine preşedintele Patronatului din Industria de Morărit - ROMPAN, Aurel Popescu. Pe de altă parte, acesta a acuzat scumpirile din lanțul de producție, spunând că producătorii vor fi obligați să includă punga în prețul pâinii.

„Vreau să vă spun că ne-am îmbunătăţit gama sortimentală. Am scos şi un cozonac care are umplutură cu nuci, mere şi stafide sau cu cremă de ciocolată şi rom. Avem umpluturi cu portocală şi rahat, nucă şi stafide. Ne-am pliat pe gustul consumatorilor”, a adăugat el.

În ceea ce priveşte preţul pâinii, preşedintele ROMPAN a subliniat că acesta s-a stabilizat, iar în perioada Sărbătorilor de iarnă va rămâne nemodificat, însă raportat la perioada noiembrie-decembrie 2021 este mai mare cu peste 20%. „Nu ştiu, dar unii cred că profită de situaţia asta în care ne aflăm şi hai să mărim, să mărim, să mărim. Noi o să fim obligaţi să punem punga în preţul pâinii, cum se procedează şi la supermarketuri", a explicat Popescu.

Citit 850 ori Ultima modificare Duminică, 18 Decembrie 2022 19:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.