România va căuta personal medical în afara UE

România va căuta personal medical în afara UE
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

România ar putea apela la medici din afara Uniunii Europene pentru a acoperi deficitul de personal din Sănătate, potrivit declarațiilor făcute de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, la știrile TVR.

"Vom organiza o întâlnire regională la nivel înalt, anul viitor în martie, în România, care are ca subiect exact probleme legate de resursa umană în sănătate. Participă reprezentanţi ai celor 53 de state membre ale regiunii europene OMS și reprezentanţi ai Comisiei Europene. Ne dorim să găsim, să aducem în dezbatere să găsim soluţii, pentru că recunoaşterea calificării profesionale în UE este foarte strictă şi nu poate fi făcută oricum. Şi trebuie să găsim pârghiile prin care şi eventualul flux de personal medical calificat din alte ţări decât din UE să fie posibil, dar în nişte condiţii reglementate, care să poată să fie eventual aplicate, inclusiv proceduri de echivalare sau de completare a studiilor în ţările membre ale Uniunii, pentru că România trebuie să adopte acelaşi model ca şi celelalte state”, a declarat Rafila.

Este de notorietate faptul că România se confruntă cu deficit de personal sanitar, după ce zeci de mii de medici și asistente au plecat în statele occidentale.

Citit 743 ori Ultima modificare Luni, 26 Decembrie 2022 16:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.