Produse proaspete de la țară, în 24 de ore, acasă

Produse proaspete de la țară, în 24 de ore, acasă
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Produsele țărănești vor fi din ce în ce mai accesibile, pe măsură ce se va îmbunătăți lanțul logistic dintre sat și oraș, însă, deocamdată, se investește unidirecțional în logistica alimentară, mai precis se construiesc supermarketuri la sate și trendul pare să fie de a copleși populația rurală cu produse industrializate, este de părere Florian Mateiță, fondator Obor21.ro, prima cooperativă țărănească digitală, citat de Economedia.

Antreprenorul spune că, pe viitor, din ce în ce mai mulți comercianți care vând produse țărănești ar trebui să respecte normele sanitar-veterinare, să fie ținute în condiții bune și să fie fiscalizate, idealul fiind „să poți primi de oriunde din țară, în maxim 24 de ore, un colet de produse alimentare proaspete, din gospodării țărănești înrolate într-un sistem de verificare sanitar-veterinară a originii, creșterii și producției”.

Florian Mateiță spune că zona rurală este într-o permanentă criză de supraproducție. „Pentru ei, un an bun este o pacoste, pentru că excedentul este dificil de valorificat, prețul este ridicol, astfel că sunt nevoiți să muncească pentru a-l conserva, vinde și, de multe ori, a se debarasa de produse”.

Citit 851 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 16:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.