Un nou caz de gripă aviară la lebede

Un nou caz de gripă aviară la lebede
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Un nou caz de gripă aviară H5N1 a fost descoperit la un efectiv de 15 lebede, găsite moarte pe iazul Acumularea Fălticeni, de pe raza unui fond de vânătoare din judeţul Suceava, a anunţat, miercuri, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, până la data de 3 ianuarie 2023, nu a fost depistată prezenţa virusului influenţei aviare în exploataţii de păsări domestice.

ANSVSA precizează că a transmis instrucţiuni clare către toate structurile teritoriale subordonate (DSVSA judeţene), cu privire la întărirea măsurilor de prevenire şi supraveghere la nivel naţional, pentru evitarea apariţiei de noi focare.

"Pe întreg teritoriul României, exploataţiile de păsări autorizate/ înregistrate sanitar-veterinar, cu sistem de creştere liber şi ecologic, trebuie să ţină efectivele cât mai adăpostite, fără acces la luciuri de apă sau alte amenajări hidrologice, pentru a limita la maximum orice posibil contact cu păsările sălbatice. De asemenea, a fost solicitată întărirea tuturor măsurilor de biosecuritate în exploatațiile comerciale avicole de pe teritoriul României", se menţionează în comunicat.

Citit 680 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Ianuarie 2023 16:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.