România se împrumută masiv din primele zile ale anului

România se împrumută masiv din primele zile ale anului
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Fostul premier liberal Florin Cîţu susţine că activitatea PSD la guvernare duce la "umilirea" României pe pieţele internaţionale şi consideră că doar plecarea acestui partid din Guvern "ne mai salvează".

"Dobânda plătită ieri de MF-PSD pentru cele 3,75 miliarde de dolari este cea mai mare dobândă plătită vreodată de statul român pentru dolari (PNL se împrumuta la dobânda negativă în 2020 şi 2021, alte vremuri). Şi ca să fie insulta şi mai mare, cu o zi mai devreme, Ungaria s-a împrumutat la dobânzi mai mici cu un punct procentual. Nu ştiu dacă a mai fost vreodată aşa umilită România pe pieţele internaţionale. Doar plecarea PSD de la guvernare ne mai salvează. MF-PSD ne îngroapă în datorii la dobânzi astronomice şi doar falimentul ne mai scapă. Nu există atâtea venituri din taxe pentru a acoperi incompetenţa PSD la MF", a scris Cîţu, vineri, pe Facebook.

Acesta afirmă că dobânzile şi preţurile vor continua să crească şi în 2023. "Ar trebui să vă întrebaţi de ce se grăbeşte MF-PSD să împrumute 20 de miliarde de lei în prima săptămână din an (cea mai mare sumă împrumutată într-o singură zi din istorie, la cele mai mari dobânzi)", a adăugat Florin Cîţu.

Citit 734 ori Ultima modificare Vineri, 06 Ianuarie 2023 18:24

1 comentariu

  • postat de saracul
    Vineri, 06 Ianuarie 2023 20:16
    86.124.200.***
    oare de ce nu se ascunde omul asta..... ?........inca nu stie cat de penibil e ?????
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.