PSD nu este de acord cu „privatizarea pădurilor”

PSD nu este de acord cu „privatizarea pădurilor”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Liderul judeţean al PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, vineri, că partidul pe care-l reprezintă ”nu este de acord sub nicio formă cu privatizarea pădurilor statului şi transformarea Romsilva într-o societate comercială”.

El a transmis că acest lucru nu se va întâmpla cât timp PSD se află la guvernare, indiferent de forma în care va fi rezolvat jalonul din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) stabilit de cei din USR şi PNL. Potrivit senatorului sucevean, PSD are convingerea că pădurile României nu pot fi împărţite după bunul plac al celor care au pus pe hârtie nişte "jaloane ce devin adevărate pericole pentru proprietățile statului".

"O spunem răspicat că nu vom fi de acord să punem pe tavă unor grupuri de interese cele 3,1 milioane de hectare de păduri de stat, acestea fiind probabil cea mai mare bogăţie şi resursă regenerabilă pe care România o deţine la momentul actual", a subliniat senatorul Ion Stan.

De altfel, și sindicaliști din silvicultură au protestat în Piaţa Victoriei, ei solicitând Guvernului retragerea proiectului de lege pentru modificarea şi completarea ordonanței de urgență privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, dar şi exceptarea pădurilor de la aplicarea guvernanţei corporative. Pe parcursul acţiunii de protest, la care au fost prezenţi câteva sute de lucrători din domeniul silvic, au fost afişate pancarte cu mesaje precum "Nu vă bateţi joc de pădurile României", "Nu distrugeţi locurile de muncă", "Nu faceţi experimente pe pădurile statului" şi "Nu înstrăinați pădurile statului. Nu privatizaţi Romsilva".

Citit 558 ori Ultima modificare Vineri, 13 Ianuarie 2023 17:28

1 comentariu

  • postat de bote
    Vineri, 13 Ianuarie 2023 20:23
    89.39.81.***
    in romania din "90 incoace cea mai de succes tinuta in moda a fost "lupul in straie de mioara". cred ca e cheia succesului.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.