PSD reia tema (supra)impozitării capitalului

PSD reia tema (supra)impozitării capitalului
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, la sfârșitul săptămânii trecute, că trebuie redusă impozitarea muncii şi mărirea impozitării capitalului pentru a reveni la o "echitate socială".

"Echitatea socială este menirea noastră să o facem şi nu menirea dreptei. (...) Dacă vom merge în continuare fără o politică echitabilă social, la un moment dat se va reveni la o criză socială. (...) Nu există să ai venituri excepţionale şi statul să nu ţi le impoziteze suplimentar. Nu poţi să beneficiezi de bani de la stat pentru că este pandemie şi tu să faci venituri extraordinare şi nimeni să nu ţi le impoziteze. Nu poţi să câştigi într-o criză energetică de la noi toţi şi nimeni să nu te impoziteze. Trebuie să lămurim aceste lucruri", a declarat Ciolacu, la Zalău.

În plus, liderul PSD a spus că este nevoie de investiţii masive, iar producătorii agricoli şi firmele din construcţii trebuie ajutate cu scheme de ajutor de stat. "Este cazul să recunoaștem că ne trebuie investiţii masive, având în cei doi ani de guvernare de dreapta cel mai mare deficit comercial la produsele alimentare, România fiind unul dintre cei mai mari producători agricoli", a mai spus Ciolacu.

Citit 468 ori Ultima modificare Duminică, 15 Ianuarie 2023 15:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.