Descentralizare formală a accesării fondurilor europene

Descentralizare formală a accesării fondurilor europene
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

USR a transmis, printr-un comunicat publicat marți, că ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, "a pregătit în secret, înainte de ultima ședință de Guvern din 2022, o ordonanță de urgență mamut, cu multe anexe, care ar trebui să reglementeze fondurile europene 2021-2027, vreo câteva zeci de miliarde de euro".

USR susține că din cauza ordonanței vor apărea "probleme majore", dar "cea mai bizară situație este la POR". "Poate mai țineți minte cât s-a bătut în piept PNL că face regionalizarea. Asta a fost mereu o butaforie politică: regionalizare se cheamă atunci când ai regiuni funcționale", a arătat fostul ministru USR al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.

USR mai spune că Marcel Boloș a demarat procesul prin care POR devin programe independente. "De ce? Boloș are post de director blocat acolo, deci dacă e el și șef regional, atunci facem sistemul să îi fie bine", se arată în comunicat.

Cristian Ghinea susține că atunci când a venit ministru "a mers înainte cu proiectul - pentru că era o idee bună în principiu, deși cu totul insuficientă", mai exact "un fel de nechezol pentru regionalizarea reală pe care USR o susține". "Noua variantă nu mai are 5 anexe, ci 8! Revenim cu solicitarea către premierul Ciucă și către ceilalți lideri ai coaliției, Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor, să-l oprească pe Boloș din acest demers tembel și să-l oblige să facă ceea ce trebuie făcut - consultări pe bune și nu bifate pe repede înainte, la finalul cărora Guvernul să aprobe o OUG care, lăsând la o parte problema regionalizării, să simplifice în mod real implementarea, astfel încât să nu pierdem fonduri din cauza birocrației", a mai spus Cristian Ghinea.

Citit 419 ori Ultima modificare Marți, 17 Ianuarie 2023 16:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.