A început printarea cardurilor de energie pentru românii vulnerabili

A început printarea cardurilor de energie pentru românii vulnerabili
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Marcel Boloș și președintele Companiei Naționale Poșta Română, Valentin Ștefan, au efectuat miercuri o vizită de lucru la Fabrica de Timbre, cu ocazia startului procesului de printare a cardurilor de energie acordate de guvern persoanelor vulnerabile pentru plata facturilor la energie.

Ajutorul pentru plata facturilor se acordă în două tranșe, a câte 700 de lei fiecare. Prin intermediul acestor vouchere se vor putea achita facturile pentru electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.

”De această măsură vor beneficia 2,8 milioane de locuințe din România, în contextul creșterii prețurilor pentru utilități și pentru toate produsele de consum, care îi afectează în primul rând pe cei mai vulnerabili dintre români. De la 20 februarie, vor putea fi făcute plăți cu cardurile de energie. Alături de cardurile pentru alimente și mese calde pe care le-am oferit încă din vara anului trecut, voucherele pentru plata facturilor vor ajuta milioane de oameni aflați în situații dificile să aibă condiții decente de viață și mă refer în mod special la persoanele vârstnice, care constituie cea mai vulnerabilă categorie socială”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

Beneficiarii eligibili vor primi cardul de energie în perioada 1-28 februarie 2023.

Bugetul măsurii pentru acordarea sprijinului necesar populației vulnerabile pentru compensarea prețului la energie a fost stabilit la suma de 4 miliarde de lei și are ca sursă de finanțare fonduri externe nerambursabile.

Venitul net per coabitant eligibil, la nivelul unui loc de consum, nu trebuie să depășească 2.000 de lei.

Plățile din ajutorul pentru încălzire se fac prin servicii de mandat poștal direct la poștașul de care aparține beneficiarul, la oficiul poștal în raza căruia își are domiciliul, sau prin servicii electronice de mandat poștal.

Citit 485 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Ianuarie 2023 16:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.