Săpături arheologice preliminare la situl de la Piroboridava

Săpături arheologice preliminare la situl de la Piroboridava
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Președintele Consiliului Județean (CJ) Galați, Costel Fotea anunță depunerea cererii de finanțare pentru a obține fonduri europene prin PNRR, în cadrul cunoscutei axe Ruta Cetăților, pentru renovarea sitului arheologic de la Piroboridava (Poiana), punerea lui în valoare și amenajarea unui muzeu subteran.

”S-au făcut deja la fața locului mai multe săpături arheologice preliminare, astfel încât specialiștii să vadă unde poate fi amenajat muzeul de sit și care este stratigrafia zonei, pentru a putea spune ce fel de lucrări sunt necesare pentru restaurarea cetății dacice. În cadrul acestor diagnoze arheologice, s-au descoperit mai multe fragmente de ceramică din perioada dacică, precum și un vârf de săgeată din bronz și oase de animal decorate cu diverse simboluri”, a precizat Costel Fotea, pe pagina sa de Facebook.

Conform sursei citate, toate aceste descoperiri sunt studiate de specialiștii de la Institutul de Arheologie Iași, care participă la aceste cercetări alături de experți de la muzeele de istorie din Galați și Tecuci.

În plus, CJ studiază și alte variante de finanțare cu fonduri europene pentru restaurarea și punerea în valoare a cetății dacice de la Piroboridava.

Citit 1276 ori Ultima modificare Duminică, 05 Februarie 2023 07:31

1 comentariu

  • postat de Gh. Gradinaru
    Joi, 26 Ianuarie 2023 12:57
    86.35.208.***
    "Un popor care nu-si cunoaste istoria e ca un copil care nu-si cunoaste parintii" ( N. Iorga). Bunul simt obliga la respect fata de "parintii" nostri. Felicitari!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.