Dezastru aviar la fermele de curcani din Codlea

Dezastru aviar la fermele de curcani din Codlea
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Peste 220.000 de curcani sunt sacrificați la trei ferme din Codlea ale celui mai mare producător de carne de acest tip din România, din cauza gripei aviare. De asemenea, conform ministrului Agriculturii, Petre Daea, va fi incinerată și o cantitate de 100 de tone de carne, aflată pe stoc.

Imagini filmate din dronă și publicate de brasov.net arată amploarea dezastrului. La câteva sute de metri de ferme, excavatoarele au săpat gropi uriașe, în care sunt aruncate păsările moarte și se lucrează la foc continuu încă din weekend, de la descoperirea primului focar.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, marți, la Digi24, că așteaptă primele concluzii ale anchetei epidemiologice declanșate, susținând că „sunt foarte multe semne de întrebare legat de modul în care a putut să intre chiar în mijlocul ţării acest virus”. Întrebat dacă este afectat lanţul de aprovizionare, Petre Daea a răspuns: „Da, sigur este afectat. (...) medicii au ajuns la această concluzie şi este firesc să intervină radical, încât să stopăm, cum spuneam, focarul respectiv şi să izolăm zona astfel încât peste 35 de zile să poată fi reluată activitatea la această platformă foarte importantă care are cinci ferme”.

Citit 645 ori Ultima modificare Marți, 31 Ianuarie 2023 18:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.