Pacienți transferați, de același medic, de la stat la privat

Pacienți transferați, de același medic, de la stat la privat
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, apreciază că nu ar trebui să existe o segregare între spitalele publice şi cele private, în privinţa medicilor care lucrează în aceste unităţi sanitare. Totuși, el a subliniat că este o problemă când pacienţii care merg la stat sunt direcţionaţi spre privat, eventual la acelaşi medic, relatează news.ro.

Alexandru Rafila a declarat, la Prima News, că este la latitudinea fiecărui medic unde mai lucrează după cele 8 ore lucrate în spitalul public unde este angajat. ”Cred că este o dezbatere oportună, nu ştiu dacă astăzi trebuie să discutăm despre această segregare între spitalele publice şi cele private, adică să optezi dacă să lucrezi într-un loc sau în alt loc, pentru că s-ar putea să existe o anumită barieră legislativă sau chiar constituţională în acest sens”, a declarat Rafila. Pe de altă parte, el a adăugat că, dacă există un medic cu program de lucru până la ora 15,00 şi oferă deja consultaţii la ora 12,00 în sistemul privat, atunci înseamnă că avem o problemă.

Ulterior, ministrul Sănătății s-a referit și la traseul pacientului. ”Adică, dacă un pacient este consultat de către un medic într-un spital sau într-un ambulatoriu al unui spital public, el trebuie să rămână în spitalul public. Dacă merge la privat, eventual la acelaşi medic, lucrul ăsta nu este deloc în regulă, pentru că acolo este clar vorba despre o direcţionare a pacientului. Ne gândim cum să facem să împiedicăm această direcţionare a pacienţilor”, a explicat Alexandru Rafila și a menționat că, oricum, cazurile grave sunt rezolvate, în final, la spitalele publice, nicidecum la cele private.

Citit 1205 ori Ultima modificare Duminică, 05 Februarie 2023 18:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.