Antibioticele trebuie să devină mai greu accesibile

Antibioticele trebuie să devină mai greu accesibile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, susține că se gândeşte "foarte serios" la o reglementare potrivit căreia acestea să nu mai poată fi eliberate "eventual nici măcar pe bază de reţetă simplă", relatează Agerpres.

"Prescrierea de antibiotice trebuie să fie potrivită cu boala, în sensul că antibiotice de rezervă nu trebuie prescrise ca antibiotice de primă intenţie. (…) Eliberarea antibioticelor din farmacie trebuie făcută strict pe reţetă. Ne gândim foarte serios să reglementăm astfel încât antibioticele să nu mai poată să fi eventual eliberate nici măcar pe bază de reţetă simplă. Chiar dacă nu sunt compensate, să aibă un regim de eliberare care să le facă mai greu accesibile publicului", a spus Alexandru Rafila, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

În context, trebuie spus că România se situează pe primul loc în Europa la consumul de antibiotice, cu peste 25 de doze administrate zilnic la 1.000 de locuitori, la același nivel ca în urmă cu zece ani, arată un studiu publicat de Centrul European pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, cu ocazia Zilei Europene de Conștientizare a Consumului de Antibiotice.

Citit 575 ori Ultima modificare Marți, 28 Martie 2023 16:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.