Ecaterina Andronescu: „Autoritatea profesorilor s-a atenuat permanent”

Ecaterina Andronescu: „Autoritatea profesorilor s-a atenuat permanent”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educației, consideră că violenţa în şcoli este generată de "dezinteresul total" faţă de instituţiile de învăţământ, manifestat prin procentul din PIB alocat şi afirmă că acest fenomen poate fi combătut prin proiecte din fonduri europene, iniţiate de Ministerul Educaţiei.

"Am ajuns aici pentru că este un dezinteres total faţă de interesele şcolii. Cu 2,5% din PIB, e clar că doar se clamează şi nu vedem că acest proiect există. Statutul personalului didactic trebuie să fie o lege de sine stătătoare, pentru că îi dă profesorului un aplomb. De asemenea, sunt foarte mulţi profesori, comportamentul lor nu poate să aibă derapaje", a precizat Andronescu, la dezbaterea naţională "Violenţa în şcoala românească. Mijloace de combatere a unui flagel antieducaţional şi antisocial".

În opinia ei, Ministerul Educaţiei ar putea să demareze un proiect pentru formarea profesorilor, pentru că cei mai mulţi dintre ei "nu au fost pregătiţi pentru componenta pedagogică adecvată acestei generaţii", iar autoritatea în relaţia cu elevul, care "s-a atenuat permanent", trebuie întărită. "Şcoala e şcoală, iar un om fără disciplină nu face nimic. Pe elevi să-i aducem să înţeleagă rolul instrucţiei în şcoală şi rolul respectului în educaţia lui. Este inadmisibil să fii profesor, să vezi ce face elevul în spate şi tu să râzi. Un asemenea cadru didactic nu are ce căuta în sistemul de învăţământ", a subliniat Andronescu.

La rândul său, senatorul USR Anca Dragu s-a pronunţat pentru îmbunătăţirea cadrului legislativ şi a arătat că fenomenul violenţei în şcoli este strâns legat de mediul familial, dar şi de standardul de viaţă şi de educaţie a copilului.

Citit 704 ori Ultima modificare Joi, 27 Aprilie 2023 17:02

1 comentariu

  • postat de marr
    Joi, 27 Aprilie 2023 20:21
    86.124.203.***
    Violenta in Scoli / scaderea autoritatii Profesorului ---> este si reactia Societatii(in general) mai bine zis Observatia-Concluzie ca SCOALA si-a pierduta Valoarea , ca tot acel timp investit ...nu iti mai da perspectiva unui NIVEL DE TRAI DECENT . Iar Educatia pregateste tanarul sa faca Ce ...si unde , in Romania ?
    Scaderea autoritatii Fortelor de Ordine , cu actiuni stangace , paralizate , Coruptie la Varf urmata de musamalizare si Justitie Nefunctionala ------> rezulta Refuzul unei societati de a mai urma Regulile si ...cufundarea treptata in Haos/legea Junglei .
    Tinerii delicventi-violenti de azi sunt 100% infractorii de Maine .
    Doar nu ne asteptam sa iasa un Einstein din ei ? Oricum suntem pe cont propriu , nu este nici o unitate ..a nimanui cu nimeni . Romania e de mult pe Persoana fizica .
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.