Peste 300 de evenimente la Noaptea Muzeelor 2023

Peste 300 de evenimente la Noaptea Muzeelor 2023
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Reţeaua Naţională a Muzeelor din România anunţă un record absolut de 311 evenimente culturale înscrise la Noaptea Muzeelor 2023, ce se va desfăşura sâmbătă, 13 mai, într-o ediţie comună România - Republica Moldova.

"Anul acesta, Noaptea Muzeelor aduce publicului cele mai multe evenimente din ultimii 19 ani: am contabilizat până acum 297 în România şi 14 în Republica Moldova. De la Chişinău la Aiud şi de la Palanca la Roşiorii de Vede, o întreagă constelaţie culturală a fost trasată, în care sunt prezente în primul rând muzeele, dar şi spaţii şi proiecte prietene ale Nopţii Muzeelor, care vor întâmpina publicul cu sute de experienţe şi activităţi, diverse şi interactive. Menţionez că numărul înscrierilor la această ediţie va tot creşte până pe 13 mai, deoarece primim în continuare solicitări de la muzee sau entităţi culturale", a declarat Dragoş Neamu, coordonator Departament Relaţii Internaţionale şi Proiecte Culturale, manager Noaptea Muzeelor.

Pe lângă Bucureşti, Noaptea Muzeelor 2023 are un record de muzee şi spaţii deschise la Târgu Mureş, unde 28 de evenimente îşi aşteaptă publicul, urmat de oraşele Iaşi, Cluj-Napoca şi Braşov. În Capitală, de sâmbătă, de dimineaţă până noaptea târziu, publicul se va putea bucura de aproximativ 60 de evenimente. Detalii complete şi actualizate despre programul evenimentelor din 13 mai sunt disponibile pe https://noapteamuzeelor.org.

Citit 1352 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Mai 2023 18:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.