Regele Charles al III-lea, în vizită în țara noastră

Regele Charles al III-lea, în vizită în țara noastră
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Regele Charles al III-lea va vizita România pe data de 2 iunie, au declarat pentru G4Media.ro surse oficiale. Vizita ar fi fost convenită la ceremonia de încoronare, la care au participat președintele Klaus Iohannis împreună cu soția, dar și Principesa Margareta, împreună cu Principele Consort. Este prima vizită în România în calitate de Rege și una dintre primele sale călătorii în afara Marii Britanii după încoronare.

Regele Charles al III-lea al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord şi Regina Consoartă Camilla au fost încoronaţi sâmbătă, 6 mai, la Catedrala Westminster Abbey din Londra. Regele Marii Britanii este un promotor al României și se declară un admirator al Transilvaniei, unde deține proprietăți.

Casa deținută de Regele Charles la Viscri, numită în continuare Casa Prințului de Wales, s-a redeschis pentru vizitare începând cu 1 aprilie. Proprietatea tradițională săsească, parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, găzduiește două noi expoziții speciale: „Cos pentru o cauză”, ce vorbește despre modă și activism inspirat de tradiție, și cea de obiecte ceramice „Învelitoarea istorică – Paradigma restaurării”, pe lângă expoziția permanentă de artă și carte botanică.

Citit 641 ori Ultima modificare Luni, 15 Mai 2023 17:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.