Reacţia Patriarhiei la decizia CEDO de a cere României recunoaşterea familiilor din persoane de același sex

Reacţia Patriarhiei la decizia CEDO de a cere României recunoaşterea familiilor din persoane de același sex
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Patriarhia Română, „în consonanță cu celelalte Biserici ortodoxe”, susține că parteneriatul civil „reprezintă nu doar o inutilă suprapunere cu valida instituție a căsătoriei, ci și o reală subminare a asumării responsabilității integrale a celor doi soți, precum și sursa toxică a destrămării importanței și autorității moral formatoare a familiei”, a arătat, marți, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei. El a reacționat astfel după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a admis o plângere formulată de Asociația ACCEPT și de mai multe persoane împotriva statului român.

Reprezentantul Patriarhiei susține că, în realitate, „parteneriatul civil legalizează concubinajul, îi deresponsabilizează în timp pe cei doi parteneri în detrimentul mamei și al copilului, deservind practic interesul major al acestuia, iar cadrul legal care protejează în mod optim creșterea, educația și instruirea copiilor este doar familia naturală”. În opinia sa, legalizarea parteneriatelor civile a devenit pretutindeni unde a fost acceptată primul pas spre legalizarea „căsătoriei între persoanele de același sex”, nefiind decât mijlocul prin care se poate ajunge la această „căsătorie”.

CEDO a admis plângerea ACCEPT și a mai multor persoane împotriva statului român prin care s-a sesizat încălcarea articolului 8 din Convenția Curții care prevede „dreptul la respectarea vieţii private şi de familie”. Hotărârea vine după ce 42 de persoane au dat în judecată România din cauza lipsei de recunoaștere și protecție legală pentru familiile lor, formate din persoane de același sex. Asociaţia ACCEPT a transmis că este vorba despre o „hotărâre istorică”.

 

Citit 1009 ori Ultima modificare Marți, 23 Mai 2023 18:28

1 comentariu

  • postat de gynexx
    Miercuri, 24 Mai 2023 10:19
    95.76.19.***
    Biserica, in orice oranduire si in orice tara, a sustinut interesele claselor privilegiate, iar pentru restul a fost o institutie manipulatoare si chiar represiva uneori.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.