Dan Barna, ales vicepreședinte al „familiei” europene ALDE

Dan Barna, ales vicepreședinte al „familiei” europene ALDE
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Vicepreşedintele USR, Dan Barna, a fost ales vicepreşedinte al partidului european ALDE şi va avea un mandat de doi ani în conducerea formaţiunii, a anunţat, duminică, Uniunea Salvaţi România

Potrivit comunicatului USR, delegaţi din peste 60 de partide, reuniţi la Congresul ALDE de la Stockholm, au apreciat experienţa lui Dan Barna şi implicarea acestuia în promovarea liberalismului în UE şi vecinătatea acesteia.

"Valorile liberale ne asigură în continuare calea spre dezvoltare şi proiecte de succes precum PNRR şi vor reprezenta fundaţia solidă pentru combaterea populismului şi a extremismului. Mulţumesc colegilor din familia europeană liberală pentru susţinere. Vom începe să lucrăm împreună pentru alegerile din 2024. Vom reuşi împreună", a declarat Dan Barna, citat în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, preşedintele USR, Cătălin Drulă, liderul delegaţiei prezente la Stockholm, a apreciat că, după alegerea lui Dan Barna ca vicepreşedinte ALDE, "USR are o voce europeană şi mai puternică".

Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa este formată din 60 de partide liberale şi este reprezentată în instituţiile UE, cu 65 de deputaţi şi cinci membri ai Comisiei Europene.

Citit 422 ori Ultima modificare Duminică, 28 Mai 2023 16:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.