Regele Charles al III-lea și-a început vizita privată în România

Regele Charles al III-lea și-a început vizita privată în România
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Regele Charles III-lea a ajuns vineri, în România, pe aeroportul Băneasa, suveranul britanic venind într-o vizită privată de cinci zile în Transilvania

Mai întâi, la ora 15,30, Regele Charles al III-lea a fost primit cu onoruri militare de către președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Monarhul britanic a venit în România singur și a salutat în limba română garda de onoare: „Bună ziua!”.

Potrivit agendei şefului statului român, după ceremonia primirii oficiale, cei doi vor avea convorbiri tete-a-tete, iar apoi o întâlnire cu autorităţile statului, reprezentanţii societăţii civile şi Corpul Diplomatic. Practic, conform televiziunilor de știri, va fi o recepție, la Cotroceni, în onoarea Regelui Charles al III-lea, la care vor fi 300 de invitaţi, printre care Patriarhul Daniel, premierul Nicolae Ciucă şi liderul PSD Marcel Ciolacu. În continuarea vizitei sale private, Regele Charles al III-lea va pleca spre Transilvania, în Valea Zălanului și Viscri.

Regele Charles al III-lea a venit în România la mai puțin de o lună de la încoronarea sa, aceasta fiind prima vizită pe care un monarh britanic o face în țara noastră.

Citit 589 ori Ultima modificare Vineri, 02 Iunie 2023 16:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.