Dorin Cioabă vrea să fie vecin cu suveranul britanic

Dorin Cioabă vrea să fie vecin cu suveranul britanic
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Autointitulatul rege al romilor, Dorin Cioabă, invitat, marţi, la recepţia oferită la Viscri de Regele Charles al III-lea, a afirmat că, la intrarea în acest sat, soţia sa şi-a pus dorinţa de a fi vecină cu suveranul britanic şi, drept urmare, va căuta să cumpere o casă în zonă.

"Sunt foarte onorat, foarte onorat şi ne-am dorit de mult (să îl întâlnim pe Rege - n.r.) pentru că, pentru noi, Familia Regală a fost un model atunci când s-a trecut de la titulatura de bulibaşă la cea de rege. Ca model, a fost luată Casa Regală a Angliei. Regina Angliei şi acum Regele Charles sunt, ca să spunem aşa, conducătorii noştri, pentru că în ţările care sunt administrate de ei sunt foarte multe comunităţi de romi - Scoţia, Irlanda, Australia, Canada", a adăugat Cioabă.

El a precizat că are şi un mesaj pentru Regele Charles al III-lea, legat de comunitatea internaţională de romi: "Aş vrea ca Domnia Sa să se aplece puţin şi asupra problemei internaţionale a romilor şi asupra romilor care migrează în ţările Uniunii Europene, pentru că Uniunea Europeană, de un timp, ne-a lăsat deoparte, pentru că a fost problema sirienilor, a fost acum problema Ucrainei şi întotdeauna romii au fost lăsaţi".

Citit 497 ori Ultima modificare Marți, 06 Iunie 2023 16:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.