Polițiștii și grefierii au protestat din nou, în fața Parlamentului

Polițiștii și grefierii au protestat din nou, în fața Parlamentului
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Aproximativ 700 de angajaţi din poliţie, penitenciare şi grefieri au protestat marţi, în faţa Parlamentului, nemulţumiţi de modificarea pensiilor militare şi a celor de serviciu ale grefierilor. Protestatarii au solicitat şi eliminarea tuturor inechităţilor salariale, restanţelor, plafonărilor şi amânărilor impuse de Guvernul României începând din anul 2010.

"În fruntea listei este problema pensiilor. A trecut ieri (proiectul de lege - n.r.) din Camera Deputaţilor înapoi la Senat cu amendamente destul de brutale: creşte vârsta de pensionare, se diminuează baza de calcul, se pierde ideea de pensie militară şi probabil atractivitatea posturilor din sector. Oricum era foarte greu de găsit candidaţi. Am văzut concursurile din poliţie, nu mai vin. O să fie complicat, şi-aşa există o lipsă de resurse - cam 30% din posturi sunt vacante şi nu reuşim să le ocupăm, mai ales acum, când sunt suspendate și posturile vacante. Ne chinuim cu memorandumuri, deci o să o luăm uşor în jos. Asta e lovitura decisivă pe care ne-o dau", a declarat preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor de Penitenciare, Ştefan Teoroc.

"Creşterea vârstei de pensionare de la 60 la 65 de ani este lipsită de orice fundament obiectiv. În condiţiile în care speranţa de viaţă a poliţiştilor şi a poliţiştilor de penitenciare din operativ este de 58 de ani, mai mult de jumătate din personal nu va atinge vârsta de pensie. Se va muri în misiuni! Vor fi necesare defibrilatoare şi tărgi în toate spaţiile! (...) Prin aceste modificări, România va deveni ţara cu cele mai nefavorabile condiţii de pensionare din blocul NATO", au mai arătat protestatarii.

Citit 448 ori Ultima modificare Marți, 27 Iunie 2023 16:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.