Se construiește un pol de dreapta, dar nu chiar „sută la sută”

Se construiește un pol de dreapta, dar nu chiar „sută la sută”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Liderii USR din regiunea sud-est a României s-au întâlnit în weekend la Mahmudia, judeţul Tulcea, pentru a pune la punct strategia electorală pentru anul viitor, polul de dreapta din politica românească, ce se construieşte acum, urmând să preia o guvernare "foarte grea". Deputatul Dan Barna, vicepreşedinte al USR, a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că România trebuie să schimbe actuala guvernare, având în vedere risipa de bani publici.

La rândul său, coordonatorul Departamentului Politici Publice din USR, Cristian Ghinea, a anunţat că săptămâna viitoare se va publica raportul regulat privind PNRR şi a prezentat exemple de investiţii întârziate în Sănătate, Educaţie, Transport. "Dacă mă întrebaţi pe mine, nu avem baroni locali care să se intereseze de ele, pentru că dacă ne uităm la drumuri, chiar şi la infrastructura socială şi medicală, există câte un om care se duce la poarta ministrului PSD sau PNL, bate acolo şi cere bani, ceea ce este ok. E un mecanism politic de scurtcircuitare a impotenţei birocratice. Pentru microbuze, trenuri nu se bate nimeni şi atunci suntem în întârziere", a menţionat Ghinea.

El a făcut referire şi la criza bugetară şi a menţionat că anul acesta România se împrumută cu 1.300 de euro pe secundă, Comisia Europeană fiind foarte îngrijorată din acest motiv.

La rândul său, preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat, într-o conferinţă de presă la Râmnicu Vâlcea, că nu este convins "sută la sută" că proiectul USR de a crea un pol de dreapta se va putea realiza. "Primul nostru aliat este cetăţeanul şi vrem să-l reprezentăm corect. Evident că suntem deschişi la dialog şi cooperare cu actori din societatea civilă, cu cetăţeni şi formaţiuni politice cu care putem identifica puncte comune de sprijin. Printre actorii politici cu care suntem în dialog şi cooperare sunt cei de la USR în primul rând, cu care la nivel parlamentar avem o colaborare foarte apropiată. De asemenea, am avut un dialog şi suntem în anumite relaţii cu cei de la PMP. Acum, că se va face, cum se va face, rămâne să stabilim. Nu-mi place să vorbim despre un subiect despre care nu sunt convins sută la sută că se va putea. Noi suntem Forţa Dreptei şi vrem să-i reprezentăm corect pe oameni", a afirmat Ludovic Orban.

Fostul premier a adăugat că nu are nicio îndoială că partidul său va obţine un scor bun la alegeri, în ciuda sondajelor de opinie făcute publice până acum.

Citit 503 ori Ultima modificare Duminică, 16 Iulie 2023 17:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.