Ludovic Orban cere cercetarea magistraților din cazul Ursu

Ludovic Orban cere cercetarea magistraților din cazul Ursu
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, solicită ministrului Justiţiei, procurorului general, preşedintelui ÎCCJ şi CSM să sesizeze Inspecţia Judiciară pentru declanşarea cercetării disciplinare a celor trei judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ce au dispus achitarea definitivă a foştilor ofiţeri de Securitate Marin Pîrvulescu şi Vasile Hodiş, acuzaţi că l-au torturat pe disidentul Gheorghe Ursu.

Fostul premier crede că cei trei magistraţi au "distrus ideea de justiţie în România" și se declară convins că există temei juridic pentru o cale extraordinară de atac împotriva hotărârii judecătoreşti "revoltătoare".

Citit 704 ori Ultima modificare Vineri, 28 Iulie 2023 18:13

2 comentarii

  • postat de Justiția militară este sub jurământ militar, deci.....
    Vineri, 28 Iulie 2023 22:22
    109.166.128.***
    Hai, cu puțin efort. îl scot judecători militari pe Ursu, colaborator al securități. Și așa, un șpil. Niciodată procurorii militari și mai ales judecătorii militari, nu vor da verdicte în defavoarea unui cadru militar, deoarece sunt legați de jurământul militar , indiferent de timp și spațiu.
    0
    0
  • postat de Das
    Vineri, 28 Iulie 2023 19:36
    89.136.185.***
    Pana nu mor toti securistii din Romania si cei care au avut legatura cu regimul totalitar comunist nu va fi bine in tara asta!
    Jumatate dintre cei care lucreaza in justitie sunt santajati de securisti si de asta nu mai pot da verdicte corecte in multe cazuri !
    Nu s-au predat toate arhivele pt ca
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.