Discurs dur al europarlamentarului Rareș Bogdan

Discurs dur al europarlamentarului Rareș Bogdan
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a avut, miercuri, un discurs dur în plenul Parlamentului European, unde i-a acuzat pe liderii europeni că ”au mințit România” și că „nu sunt capabili” să pună presiune pe cancelarul austriac Karl Nehammer, care blochează aderarea României la Schengen: „El îşi bate joc de eurosistem, de voi toţi, de la Consiliu până la tine, în mod special, dragă Ursula”. Intervenția sa a avut loc după ce preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a spus, în discursul său despre starea Uniunii, că România și Bulgaria „trebuie aduse în Schengen fără nicio întârziere”, potrivit hotnews.ro.

„Am făcut eforturi uriaşe şi am deschis larg uşile pentru 6 milioane de cetăţeni ucraineni ce fugeau din faţa agresiunii inacceptabile şi incalificabile a lui Putin. Ne punem la grea încercare fermierii noştri rămaşi cu mii de tone de cereale în hambare sau pe câmp pentru a primi cerealele ucrainene ce trebuie să ajungă în nordul Africii şi Europa Occidentală, însă care rămân în cantităţi uriaşe şi pe teritoriul României. Ne-am securizat graniţele şi tocmai azi-dimineaţă românii de la graniţa sudică cu Ucraina au primit mesaje de informare şi avertizare cu privire la protejarea de bucăţile de drone ce cad de pe celălalt mal atacat în rafale de ruşi”, a acuzat europarlamentarul român.

El a spus că Nehammer sfidează şi umileşte nu doar România şi pe români, ci îşi bate joc și de eurosistem și de toți liderii europeni, acuzându-i pe aceștia din urmă că vorbesc în termeni elogioşi despre viitorul Europei, dar tolerează ca un fost ministru de Externe al Austriei, care dansa la nuntă cu Vladimir Putin, să anunţe că s-a mutat în oraşul dictatorului rus, la Sankt Petersburg.

Acest discurs are loc în contextul binecunoscut în care Viena nu cedează și continuă să țină România la ușa Schengen. „Poziția Austriei e clară: întregul sistem Schengen nu funcționează, astfel că nu suntem deschiși pentru extinderea acestuia”, a declarat ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, la finalul discuțiilor avute în august cu omologul român, Cătălin Predoiu, la Viena. Întrebat dacă Austria își va schimba poziția până la alegerile parlamentare din toamnă, Gerhard Karner a susținut că veto-ul Vienei „nu are nicio legătură” cu alegerile: „Suntem răspunzători să garantăm siguranța populației și acest lucru nu ține de alegeri”.

Tot luna trecută și cancelarul austriac Karl Nehammer a spus, într-o conferință de presă comună cu cel german, Olaf Scholz, că Viena rămâne hotărâtă să blocheze în continuare aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen.

Citit 610 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Septembrie 2023 20:14

2 comentarii

  • postat de Iuliu
    Miercuri, 13 Septembrie 2023 20:25
    46.97.177.***
    Păi nu vă făcurăți voi Pî rț0v-iștii/PDL-iștii...jocurile,prin aceiași "eoropeni" care dictau în propria voastră țară&"paradeau",puneau pe chituci afaceri locale,investițiile prin banii românești în favoarea multinaționalelor lor "străineze"/"eoropene" ce jefuiau acest popor,unele declarând pierderi
    0
    0
  • postat de Iuliu
    Miercuri, 13 Septembrie 2023 20:21
    46.97.177.***
    Până mai ieri îi "peria?" pe "eoropeni", cu băsismul/Petr0v-ismul lor, când vroiau să le-o tragă "Pe Se De"-ului, iar acu, când cei prin caregși impuneau ei toate aberațiile în țărișoara asta, prin d r@c!ile din exterior s-au întors și le-a tras-o tocmai lor, acu "eoropenii" aceia sunt răi...
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.