"Plantăm fapte bune în România": Speranţă pentru păduri, la Breaza

"Plantăm fapte bune în România": Speranţă pentru păduri, la Breaza
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un teren degradat de 3,5 hectare din Breaza va fi împădurit, sâmbătă, de aproximativ 300 de voluntari, care vor planta 12.000 de puieţi, printr-un proiect câştigat de echipa "Plantăm fapte bune în România". Echipa precizează că terenul care va fi împădurit este degradat, prezentând eroziuni şi alunecări care pot deveni un pericol şi pentru oraşul Breaza.

Iniţiativa din 10 noiembrie va fi materializată după câştigarea locului al doilea într-o competiţie de proiecte de sustenabilitate privind mediul intitulată "Fabrica pentru un viitor curat". Echipa "Plantăm fapte bune în România" a câştigat finanţarea acţiunilor de împădurire a aproape 21 de hectare, iar fondurile vor fi utilizate integral pentru derularea acţiunilor, timp de un an, în localităţile Breaza (judeţul Prahova) şi Vulturu (Constanţa).

Cei care îşi doresc să participe la acţiunea de împădurire se pot înscrie pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. , iar în ziua plantării sunt aşteptaţi, la ora 10.30, în faţa Primăriei Breaza, fiind sfătuiţi să poarte încălţăminte adecvată activităţilor de plantare şi grădinărit, haine lejere, precum şi necesarul de apă şi mâncare pentru o zi de petrecut în natură.

"Plantăm fapte bune în România" este o iniţiativă a societăţii civile tinere din România, bazată pe voluntariat şi programată a se derula pe o perioadă de până la şapte ani, la nivel naţional.Iniţiativa constă în acţiuni de conştientizare, cartografiere şi plantare pe terenuri care în prezent nu sunt incluse în fondul forestier, monitorizarea plantărilor şi efectuarea de lucrări de întreţinere până la reuşita finală.De anul trecut, "Plantăm fapte bune în România" a mobilizat 3.800 de voluntari, cu ajutorul cărora au fost plantaţi peste 66.200 de arbori forestieri, pe 29 de hectare de teren.

Citit 779 ori Ultima modificare Joi, 08 Noiembrie 2012 15:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.