UPDATE Grevă spontană la CFR! 89 de trenuri nu au plecat din staţii

UPDATE Grevă spontană la CFR! 89 de trenuri nu au plecat din staţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE - Greva spontană a angajaţilor din CFR Călători şi Infrastructură s-a încheiat, trenurile care au staţionat aproximativ două ore în gări fiind puse în mişcare în jurul orei 9.00.


Un număr de 89 de trenuri nu au plecat din staţii din cauza protestului spontan declanşat miercuri dimineaţă de angajaţii Regionalelor Bucureşti, Craiova, Cluj, Iaşi, Galaţi şi Constanţa, nemulţumiţi de întârzierea cu o zi a plăţii salariului pe luna decembrie, informează Compania "CFR" SA. Greva spontană a afectat circulaţia trenurilor la nivel naţional între orele 7.00 şi 9.00.

Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA arată, într-un comunicat de presă, că protestul spontan a fost declanşat începând cu ora 7.00 de către angajaţii regionalelor Bucureşti, Craiova, Cluj, Iaşi, Galaţi şi Constanţa, iar până la ora 8.00, la nivelul celor şase regionale, "89 de trenuri nu au fost expediate din staţii".

Angajaţii au încetat activitatea "din cauza întârzierii cu o zi a plăţii salariului (lichidarea) pe luna decembrie", a precizat sursa citată.

Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA cere scuze pasagerilor pentru disconfortul creat de acest eveniment şi recomandă ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre întârzierile care se înregistrează în traficul feroviar la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la telefon 021/9521.

Directorul CFR Călători, Ştefan Roşeanu, a declarat că o parte a angajaţilor CFR Călători au declanşat greva spontană nemulţumiţi că nu şi-au primit integral salariile pe luna decembrie 2012, precizând că vor fi găsite soluţii astfel încât disconfortul creat călătorilor să fie redus.

Întrebat despre plata salariilor, Roşeanu a precizat că au existat probleme privind achitarea integrală a acestora pentru luna decembrie şi că salariile au fost plătite în proporţie de 70-75%, iar până joi dimineaţă vor fi achitate integral salariile şi la CFR Călători şi la infrastructură.

Citit 809 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Ianuarie 2013 09:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.