PERCHEZIȚII la o fabrică de dulciuri, într-un dosar de evaziune fiscală

PERCHEZIȚII la o fabrică de dulciuri, într-un dosar de evaziune fiscală
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Ploieşti,  împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul  Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, au făcut 23 de percheziţii în Bucureşti, Ilfov, Suceava, Ialomiţa, Vrancea, Constanţa şi Harghita, în vederea destructurării a două grupuri infracţionale organizate, specializate în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Anchetatorii susţin că, în perioada 2014 - 2016, membrii grupului au controlat mai multe societăţi comerciale tip „fantomă”, care aveau sediile sociale declarate la diverse cabinete de avocatură, în baza unor contracte de asistenţă juridică, încheiate pe perioadă determinată. Firmele aveau, în calitate de asociaţi şi administratori de drept, pur formal, persoane cu o situaţie materială precară, care erau plătite cu sume modice. Astfel, membrii grupului infracţional organizat creau premisa deducerii în mod legal a TVA-ului aferent de către beneficiarii aşa-ziselor prestări de servicii, contribuind totodată la diminuarea, în mod ilegal, a bazei de impozitare, cu consecinţa reducerii impozitului pe profit.

Se pare că procurorii au făcut percheziţii şi la sediul producătorului de dulciuri Alka, precum şi la locuinţa lui Ady Hirsch, directorul executiv al grupului.

În acest dosar se vorbeşte de un prejudiciu de aproximativ 50 de milioane de lei. Procurorii au ridicat 480.000 de lei, 120.000 de euro şi 2.700 de dolari, asupra cărora se vor institui măsuri asigurătorii. În cauză se efectuează cercetări faţă de un număr de 105 suspecţi.

Citit 1188 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Septembrie 2017 18:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.