În 2014, jumătate dintre români nu intenţionează să plece în vacanţă
Foto: Foto: Colosseum, Italia

În 2014, jumătate dintre români nu intenţionează să plece în vacanţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Jumătate dintre români nu intenţionează să meargă în vacanţă în acest an, mai mult decât dublu faţă de anul trecut, iar o treime îşi planifică următoarea vacanţă abia pentru 2015, potrivit unui studiu realizat de Mercury Research în luna februarie. Doi la sută dintre românii cu vârsta peste 18 ani nu au fost în vacanţă anul trecut.

„Anul acesta, numărul acestora se va dubla, întrucât jumătate dintre români declară că nu au în acest moment planuri de vacanţă pentru 2014. Cea mai populară destinaţie turistică a fost anul trecut România, fiind aleasă de aproape jumătate dintre români. La distanţă mare faţă de România, în topul ţărilor vizitate s-au situat Italia (13 la sută), Ungaria (12 la sută) şi Bulgaria (12 la sută). Alte ţări în care românii au ales să-şi petreacă vacanţele anul trecut au fost Grecia, Germania, Austria, Turcia şi Spania”, declară reprezentanţii Mercury Research.

România rămâne atracţia turistică cea mai importantă şi în acest an, fiind cea mai probabilă destinaţie pentru unul din patru români care intenţioneaza să plece în concediu. Grecia (14 la sută) şi Italia (6 la sută) sunt următoarele ţări pe lista preferinţelor de vacanţă pentru 2014. În acelaşi timp, circuitele care includ mai multe ţări sunt o alternativă preferată de 15 la sută dintre români.

Varianta de transport cea mai utilizată pentru deplasările internaţionale a fost maşina personală (52 la sută), fiind urmată de călătoria cu avionul (47 la sută).

Autorii studiului apreciază că românii sunt influenţaţi într-o mare măsură de experienţele anterioare sau de recomandările prietenilor în alegerea destinaţiilor de vacanţă. Astfel, peste 80 la sută dintre cei care plănuiesc să meargă în vacanţă anul acesta nu au făcut niciun fel de rezervare, şi doar 7 la sută şi-au aranjat deja în întregime toate detaliile de călătorie, precum transportul şi cazarea.

 

Citit 2315 ori Ultima modificare Vineri, 21 Martie 2014 15:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.