Top 10 destinaţii impresionante pentru pasionaţii de călătorii

Top 10 destinaţii impresionante pentru pasionaţii de călătorii

Foto: Taj Mahal, India
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
2 comentarii

O carte publicată de Lonely Planet, cel mai mare publisher de ghiduri de călătorie, dezvăluie topul celor 50 de minuni ale lumii care trebuie văzute, primele zece incluzând destinaţii impresionante, de la Irlanda de Nord la China şi Tanzania. Topul celor mai mari minuni ale lumii reuneşte structuri impresionante construite de om alături de opere de artă ale naturii din întreaga lume.
În prefaţa cărţii, istoricul de artă şi prezentatorul BBC Dan Cruickshank explică: „Scopul cărţii este scurt şi la obiect - să informeze, să inspire şi să-i încurajeze pe cititori să călătorească. Sugestia mea este că orice surprinde, mistifică sau taie răsuflarea prin simpla dimensiune, frumuseţe sau îndrăzneală este o minune.”
Cascada Victoria, Zimbabwe şi Zambia
Exploratorul David Livingstone a numit cascada râului Zambezi după Regina Victoria, dar localnicii îi spun Mosi-oa-Tunya („Fumul care tună”). Situată la graniţa dintre Zimbabwe şi Zambia, cascada se varsă de la o înălţime de 108 metri, formând un văl de ceaţă vizibil de la o distanţă de 20 de kilometri.
Valea Marelui Rift, Etiopia
Vulcanul Dallol din Valea Marelui Rift - cel mai mare sistem de rifturi din lume care se întinde pe 6.000 de kilometri, de la Marea Roşie până la Lacul Malawi. Cu palete impresionante de culori pe alocuri, valea este încadrată de o serie de stânci care se înalţă de la bază până la coastele cu cele mai mari altitudini, de 1,6 kilometri.
Giant's Causeway, Irlanda de Nord
Potrivit legendei, această peninsulă stâncoasă este opera unui uriaş irlandez, Fionn Mac Cumhaill. Acesta a fost provocat la luptă de către uriaşul scoţian Benandonner. Fionn a acceptat provocarea şi a construit podul de-a lungul Canalului de Nord, astfel încât cei doi să se poată întâlni.
Taj Mahal, India
Acest mausoleu din marmură, considerat cea mai frumoasă clădire din lume, al cărei creator a spus că a făcut soarele şi luna să verse lacrimi, este o bijuterie a Indiei şi o capodoperă recunoscută pe tot mapamondul.
Armata de teracotă, China
Mai mult de 8.000 de soldaţi, 130 de trăsuri şi 670 de cărţi formează această vastă armată din lut, cu soldaţi în mărime naturală, care îl protejează pe primul împărat al Chinei pe lumea cealaltă.
Marele zid chinezesc
Dragonul din piatră se întinde pe 6.500 de kilometri de-a lungul vârfurilor montane.
Craterul Ngorongoro, Tanzania
Cu o adâncime de 610 metri şi suprafaţa de 260 kilometri pătraţi, acesta este cel mai mare vulcan neinundat din lume. Ngorongoro oferă un minunat peisaj albastru-verde de sus şi este o oază pentru speciile pe cale de dispariţie şi animalele maasai.
Kilauea, Hawaii
Cel mai activ vulcan al lumii erupe în mod constant în Hawaii de mai bine de trei decenii, dând naştere pământului cu cea mai mare viteză de formare de pe planetă.
Hagia Sophia, Turcia
Catedrală, moschee şi muzeu, Hagia Sophia (Aya Sofya) a rezistat dezastrelor aduse de războaie şi cutremure, devenind un testament al trecutului tumultuos al Istanbulului.
Palatul Potala, Tibet
O minune arhitectonică şi casa spirituală a lui Dalai Lama, palatul cel mai înalt al lumii, aflat la 3.700 de metri deasupra nivelului mării, este construit pe 13 niveluri şi conţine mai mult de 100 de încăperi.

 

Citit 3176 ori Ultima modificare Vineri, 25 Aprilie 2014 16:52

2 comentarii

 • postat de Maria Sâmbătă, 17 Ianuarie 2015 18:00 89.136.2.*** Link la comentariu
  0
  2

  Chiar nu ati mai gasit nici un loc de vizitat ,de anul trecut,din aprilie si pana acum ?Ce spuneti de tara noastra ? Ati avea ce scrie ...

  Raportează
 • postat de un galatean Sâmbătă, 03 Mai 2014 12:29 5.13.233.*** Link la comentariu
  1
  3

  Oraşul Sibiu, inclus într-un top al celor mai fermecătoare oraşe din Europa

  Oraşul Sibiu din România se numără printre cele mai fermecătoare oraşe din Europa, care trebuie vizitate cât mai repede posibil, potrivit site-ului american huffingtonpost.com.

  Jurnaliştii de la The Huffington Post le recomandă turiştilor nouă oraşe europene, a căror mărime poate varia, dar care au în comun acelaşi lucru - farmecul.

  Printre aceste oraşe se numără şi Sibiu din România, despre care huffingtonpost.com precizează că a fost Capitală Culturală Europeană în anul 2007.

  "Acest oraş pietonal prietenos are un nivel superior (oraşul de sus, n.r.) plin de numeroase locuri istorice, care este completat de un nivel inferior (oraşul de jos, n.r.) cu case situate pe străzi pietruite. Nu este de mirare că a fost Capitală Culturală Europeană în 2007", se spune pe site-ul The Huffington Post.

  Alături de Sibiu, pe lista oraşelor fermecătoare din Europa recomandate de site-ul american se numără: Bibury, considerat "cel mai frumos oraş" din Marea Britanie, Giethoorn, despre care se spune că este "Veneţia Olandei", Eguisheim din Franţa, Bruges din Belgia, Colmar din Franţa, Gruyeres din Elveţia, Alberobello din Italia şi Cesky Krumlov din Republica Cehă.

  The Huffington Post este un site american de informaţii şi un blog agregator de ştiri fondat de Arianna Huffington, Kenneth Lerer şi Jonah Peretti.

  Lansat în 2005 şi achiziţionat în februarie 2011 de portalul AOL, The Huffington Post şi-a început expansiunea dincolo de graniţele Statelor Unite ale Americii prin lansarea iniţial a două noi ediţii anglofone - una în Canada şi una în Marea Britanie. Ulterior, The Huffington Post şi-a dezvoltat mai multe versiuni, în mai multe limbi.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.