Unde mergem în VACANȚĂ şi cât ne COSTĂ

Unde mergem în VACANȚĂ şi cât ne COSTĂ
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Un site specializat în cazare online, hotelguru.ro, a realizat un studiu privind obiceiurile de consum ale turiştilor români. Au fost chestionate 2.300 de persoane, iar rezultatele sunt destul de interesante.

Spre exemplu, din spusele turiştilor, cine îşi petrece vacanţa în România cheltuieşte, în medie, cam 150 de lei pe zi de persoană, în vreme ce turiştii care pleacă în străinătate dau, tot în medie, cam 150 de euro pe zi, de persoană. Circa 95 la sută dintre respondenţi au declarat că vor călători, în 2016, cu familia sau prietenii, şi doar cinci la sută şi-au exprimat intenţia de a pleca la drum singuri. Destinaţiile interne preferate ale clienţilor Hotelguru.ro sunt: Bucovina şi Transilvania (pentru 39 la sută dintre respondenţi), litoralul Mării Negre (pentru 29 la sută dintre participanţii la studiu), Delta Dunării (preferată de 22 la sută dintre respondenţi) şi Valea Prahovei. Pentru turism extern, preferatele sunt: Spania, Italia şi Grecia, dar şi Austria, Elveţia sau Portugalia.

Nouă din zece respondenţi au declarat că în România se simt în siguranţă, atunci când pleacă în vacanţă. Cei mai mulţi participanţi la studio au spus că vor continua să călătorească şi în străinătate, dar cu mai multă atenţie la siguranţă.

Citit 3294 ori Ultima modificare Luni, 11 Aprilie 2016 00:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.