Se redeschid teatrele şi cinematografele la Galaţi

Se redeschid teatrele şi cinematografele la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Teatrele gălăţene îşi redeschid porţile, conform deciziei autorităţilor, dar cu mai puţine reprezentaţii pe săptămână şi mai puţini spectatori în sală. O altă veste bună este şi faptul că s-au redeschis şi cinematografele.

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” reia reprezentațiile în Sala Mare de Spectacole, prima reprezentație fiind programată duminică, 18 octombrie, de la ora 19,00. Publicul va putea viziona "Romeo & Juliet" o parodie în trei episoade după piesa cu același titlu de William Shakespeare. În distribuție: Carmen Albu, Dan Căpățână, Aureliu Bâtcă, Svetlana Friptu, Cristian Gheorghe, Răzvan Clopoțel, Tamara Constantinescu, Gabriel Constantinescu și Adelin Ilie. 

Pentru reprezentația de duminică Teatrul a scos la vânzare 96 de bilete, care  reprezintă 30 la sută din capacitatea totală a sălii, acesta fiind gradul maxim de ocupare a spațiilor permis în municipiul Galați, unde rata de infectare cu noul coronavirus este cuprinsă între 1,5 și 3 cazuri la mia de locuitori. În perioada următoare Teatrul Dramatic „Fani Tardini” va oferi o singură reprezentație pe weekend.

Tot un singur spectacol pe săptămână se joacă şi la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard", care îi aşteaptă pe iubitorii de muzică cu opereta "La Calul Bălan", de Ralph Benatzky, programată duminică, pe 18 octombrie, de la ora 18,00, în sală.

Totodată, începând din 15 octombrie, s-au redeschis şi sălile de cinema, atât cea de la Shopping City Galaţi, cât şi cea de la Casa de Cultură a Sindicatelor. Bineînţeles, că şi aici trebuie respectate măsurile de siguranţă, distanţa de 1,5 metri la rândul de la bilete, monitorizarea temperaturii, purtarea măştii pe toată perioada spectacolelor, respectarea strictă a locurilor alocate. Singura excepţie este pentru copiii minori însoţiţi de adulţi, care pot sta lângă părinţii lor, cu precizarea că un singur adult poate sta alături de maximum doi copii, fără a lăsa spaţii libere între ei.

Citit 12382 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Noiembrie 2020 00:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.