Liga lu’ Mititica

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Comentatorii sportivi, dacă ar avea ocazia de a transmite de la faţa locului fapte petrecute simultan în careul de 16 metri şi în boxa acuzaţilor, ar realiza o salată crudă, dar în concordanţă cu realitatea fotbalului autohton. Încerc să-mi fac mâna cu câteva remarci: „Mingea se află la Mititelu care i-o pasează DNA-ului. Să vedem ce face acest nou jucător căruia, se pare, nu-i convin driblingurile lui Mitică şi ale Naşului. Aceştia din urmă stau în zid, urmează o lovitură liberă din partea celui care a arestat mingea, iertaţi-mi formularea uşor cinică!”

* Poate că am prea mari pretenţii din partea acestei faune, a purtătorilor de microfon. Sâmbătă seară, la o emisiune de aşa-zisă analiză fotbalistică (realizatorul o consideră „probabil” cea mai bună), am cules cu sacul dezacorduri şi acuzativ orfan de prepoziţie. „Postul nostru care îl urmăriţi zilnic vă transmite cele mai multe meciuri”, iaca mostră! Ce dobitoc sunt, mai aştept şi subtilităţi…

* Dacă până acum i s-a spus, uşor exagerat, Liga lu’ Mitică, întrecerii interne de fotbal îi vine mult mai bine porecla de sezon „Liga lu’ Mititica”. Până atunci însă trebuie să vedem dacă zornăitul de cătuşe îşi va face loc cu adevărat în fenomen. Nu trebuie să confundăm lucrurile: Vasile Avram de la CCA face, de fapt, parte din Federaţie.

* DNA-ul pregăteşte o nouă anchetă în fotbal, cel puţin asta titrează gazetele de sport (dacă nu cumva am comis vreun sacrilegiu deoarece fiţuicile care prezintă decolteuri şi prohaburi nu prea mai au nicio treabă cu „Citius, Altius, Fortius”). Vizat ar fi însuşi Victor Piţurcă, deşi în acest caz pare să fie vorba de cacealma. Sau poate că procurorii mizează ca la poker: „All-in!”

* Aseară târziu, la închiderea ediţiei, fotbalul românesc aştepta o nouă veste importantă. În cazul înfrângerii la Ploieşti, Steaua urma să rămână fără antrenor, Ilie Stan fiind ameninţat de Gigi Becali. În urmă cu trei săptămâni îl avea pe Duhul Sfânt, acum, brusc, a devenit sărac cu duhul. Sportul-rege mioritic şi-a dezvoltat în ultimii ani un bizar pol de interes, dar el funcţionează. E ca nou: ai văzut, n-ai văzut cum a pierdut Steaua un meci, nu trebuie totuşi să ratezi intervenţia de la final a lui Gigi. Acolo faze de poartă, tată, atacuri frontale, nu glumă!

Citit 15076 ori Ultima modificare Duminică, 30 Octombrie 2011 13:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.