PREMIERĂ muzicală specială pe scena Teatrului Muzical din Galaţi

PREMIERĂ muzicală specială pe scena Teatrului Muzical din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Premieră muzicală specială duminică, 20 septembrie, pe scena Teatrului Muzical „Nae Leonard”: muzică şi dans grecesc, oameni buni! În Grădina Leonard, dacă vremea va permite, dacă nu, în sala teatrului, de la ora 19,00, publicul este invitat la spectacolului de muzică şi dans „Elada, la mal de Dunăre”. După cum o spune clar şi numele spectacolului, este vorba despre o „Seară grecească”, aşa că ştiţi la ce bucurie muzical-coregrafică vă puteţi aştepta, admirând dansurile tradiţionale greceşti, ale palicarilor şi căpitanilor de corăbii de odinioară…

Sîrtakis şi toate celelalte minunăţii…

Atracţia cea mai mare va fi desigur evoluţia trupei tradiţionale de dansatori „Ellas” din Bucureşti, „invitată de onoare” a serii. Ansamblul „Ellas” al Asociaţiei Culturale cu acelaşi nume este o trupă de dansuri populare tradiţionale greceşti „format din tineri de origine greacă ce promovează cultura, obiceiurile şi tradiţiile greceşti”, înfiinţat în martie 1992, găsim pe pagina lor de facebook, alături de remarca: ei sunt „The best Greek Dancers from Romania!” Şi, într-adevăr, chemaţi la festivaluri naţionale sau chiar la Parlament, ei se pot lăuda cu numeroase premii, nu numai în România, dar şi în Grecia (unde, firesc, publicul este şi mai pretenţios în privinţa performanţelor şi a respectării tradiţiei!), în Franţa, Germania, Canada, Spania sau Bulgaria!

Echipa gălăţeană

Susţinerea muzicală va fi asigurată de talentaţii noştri instrumentişti din Orchestra de revistă, iar alături vor fi dansatori îndrăgiţi din Baletul aceluiaşi Teatru Muzical „Nae Leonard”. Aranjamente orchestrale şi conducerea muzicală sunt semnate de chitaristul Marian Proca, din orchestra ansamblului de revistă al Teatrului Muzical, cunoscut însă de ani buni pentru aranjamentele muzicale profesioniste realizate de el pentru spectacole şi concerte. Vor cânta solişti apreciaţi de publicul nostru, precum: Luminiţa Vologa, Mariana Pisică, Mihail Anton, Mitică Barbu, Viorel Heisu, Ionuţ Negrişanu.

AFLĂ UNDE şi CUM ne putem petrece TIMPUL LIBER în acest weekend în GALAŢI

Citit 2521 ori Ultima modificare Luni, 07 Decembrie 2015 02:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.